El retrat del Rei Felip VI ha estat retirat del saló de plens de l'Ajuntament de Sabadell coincidint amb la sessió plenària ordinària corresponent al mes de març. Els grups de l'oposició s'han adonat avui de l'absència de la fotografia i el grup municipal de Ciutadans ha traslladat a l'alcalde, Maties Serracant (Crida per Sabadell, integrada per la CUP), el malestar que els ha generat aquest fet.

Serracant ha argumentat que desconeixia on estava el retrat i qui l'havia retirat, mentre que el secretari municipal, de la seva banda, ha apuntat que el ple podia procedir sense la imatge del Rei.

Al cap de poca estona, la tècnica municipal del grup del Partit Popular ha entrat en el ple municipal per lliurar un retrat del Rei al portaveu i únic regidor popular, Esteban Gesa, que l'ha col·locat al seu costat, en vista dels presents.

El ple compta amb la imatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es troba a la zona reservada a les autoritats i darrere la mesa de presidència del ple, espai on originalment també es trobava la imatge del monarca.

Al novembre del 2015, el govern municipal va prendre la decisió de traslladar la imatge del Rei a la part posterior del saló de plens, en considerar que des d'aquesta posició es trobava en una situació privilegiada i "al costat del poble".