La Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat aquesta setmana una denúncia en el jutjat contra el dramaturg Ramón Paso per presumptes delictes sexuals d'agressió i assetjament contra diverses joves d'entre 18 i 25 anys, casos que haurien tingut lloc entre 2018 i 2023. Segons ha informat a EFE l'advocada Luisa Estévez Martínez, que representa a 14 dones que han denunciat Paso davant la Fiscalia, i confirmen fonts del cas, la denúncia del ministeri públic es troba en els jutjats d'instrucció de Madrid a l'espera de repartiment al titular d'un jutjat i que aquest admeti a tràmit o no la denúncia per iniciar judici.

La Fiscalia ha fet aquest pas després d'acabar les diligències preprocessals que va obrir al novembre de l'any passat, prenent declaració a les 14 dones, que han ratificat, una a una, la seva denúncia contra el director teatral i guionista, net del dramaturg Alfonso Paso i besnet de l'escriptor Enrique Jardiel Poncela. Segons precisa l'advocada, la denúncia del ministeri fiscal s'ha interposat per presumptes delictes d'agressió sexual —alguns de caràcter continuat—, assetjament, fustigació, coaccions o delictes contra la integritat moral.

Noies joves a l'inici de la seva carrera teatral, les hauria conegut en audicions

Precisament va ser la lletrada Estévez la que va posar en coneixement de la Fiscalia de Madrid el mes de novembre passat els fets denunciats i ha aportat documents i informes psicològics de les víctimes, la majoria en l'inici de la seva carrera teatral i als qui Paso hauria conegut en les audicions a les quals es presentaven. Després de recaptar el seu testimoniatge, el ministeri públic ha interrogat a les catorze noies, que han ratificat la seva denúncia contra el dramaturg per uns fets que presumptament haurien tingut lloc entre 2018 i 2023.

El jutge decidirà si admetre a tràmit

L'advocada ha precisat que la majoria de les denunciants, encara que no totes, van ser víctimes de fets que s'enquadrarien en presumptes delictes d'agressió sexual, en les seves diferents intensitats, i esmenta també les presumptes coaccions i fustigació que haurien sofert per part del dramaturg al mateix temps. El passat 10 d'abril, la Fiscalia va decretar la fi de les diligències de recerca que va obrir després de conèixer "els fets contra la llibertat sexual" de les joves que li va traslladar la lletrada, i va acordar interposar una denúncia davant els jutjats de Madrid, la qual cosa va tenir lloc aquest dimarts. El titular del jutjat en el qual recaigui el cas serà l'encarregat d'admetre o no a tràmit la denúncia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!