Un comercial va denunciar dimarts passat el propietari d'un bar del carrer Major d'Alcarràs (Segrià) perquè es va negar a atendre'l en castellà. L'home va presentar la queixa davant la Guàrdia Civil, que ha tramitat la denúncia a l'espera que un jutge determini si els fets tenen rellevància penal, segons publica aquest dissabte el diari Segre.

Segons explica el rotatiu, el comercial va entrar al bar Santos d'Alcarràs per vendre ambientadors i es va dirigir en castellà al propietari, que li va preguntar si no parlava ni una mica de català. Davant la negativa, l'amo li hauria assenyalat la porta del bar sense dir res més.

Just després un altre treballador de la mateixa empresa va advertir-lo que el denunciarien i unes hores més tard un agent de la Guàrdia Civil es va presentar al bar per prendre les dades del propietari.

En declaracions a l'ACN, l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha afirmat que desconeix les formes amb què el propietari va atendre el comercial però li ha mostrat el seu suport pel que fa al motiu de la denúncia. "Si la persona que ha de comprar vol ser atesa en català té el dret d'exigir-ho, sigui en un bar, al carrer o a on sigui; només faltaria que el venedor no s'hagi d'adreçar a la persona que vol comprar amb la llengua que aquest desitja", ha etzibat.