El coronel Diego Pérez de los Cobos va comunicar al Ministeri de l'Interior que havia estat comissionat per la titular del jutjat número 51 de Madrid com a policia judicial per a la investigació del 8-M i va informar després que la magistrada va demanar de paralitzar les actuacions durant l'estat d'alarma pel coronavirus.

Així ho han indicat a Efe fonts d'Interior, que han precisat que De los Cobos, llavors cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, va comunicar a través del llavors director adjunt operatiu, Laurentino Ceña, el mandat de la jutgessa Carmen Rodríguez Medel per actuar com a policia judicial en la causa que investiga la relació dels actes del 8-M amb els contagis de la Covid-19 i si el govern espanyol en coneixia els riscos.

Uns dies després, segons les mateixes fonts, va comunicar a Interior que la jutgessa els havia demanat que paralitzessin les actuacions i no es fes res més fins després de l'estat d'alarma.

Fins a aquest punt Interior estava informat de l'actuació de la Guàrdia Civil, ja que, segons han explicat les fonts, va saber que s'havia elaborat un informe i lliurat a la jutgessa quan ho van publicar els mitjans de comunicació.

El Confidencial ha publicat una nota firmada per la directora de l'institut armat, María Gámez, on assenyala que l'excap de la Comandància de Madrid va ser cessat per "no informar del desenvolupament d'investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de policia judicial, amb finalitats de coneixement".

Interior insisteix que ni el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ni la Direcció General de la Guàrdia Civil volien l'informe ni ho van demanar, sinó només tenir coneixement de les actuacions que es duien a terme, no dels seus detalls.

I reiteren les fonts que és "habitual" que es comuniqui el desenvolupament de les actuacions, però no el seu contingut.