El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, considera "desproporcionat" que els polítics i líders independentistes portin "tant temps en presó preventiva" i, per tant, veuria "lògic" que no estiguessin empresonats. Així s'ha pronunciat des del punt de vista personal, tot i expressar el seu total respecte a la separació de poders. Crespín és gendre de l'exalcalde de Lleida i actual ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros. 

El subdelegat Crespín ha reconegut un dèficit d'inversions en infraestructures a la demarcació de Lleida en els darrers anys i ho ha atribuït a "anys de no gestió i de no implicació" per part dels darrers executius espanyols del Partit Popular. Per posar un exemple, s'ha referit a l'N-230 i a l'A-14 i ha manifestat que els primers projectes elaborats en relació amb la millora o construcció d'aquestes vies daten del 2009.

José Crespín ha defensat la separació dels poders executiu i judicial però, des d'un punt de vista personal, ha qualificat de "desproporcionada" la presó preventiva per als presos polítics, tot i que ha remarcat que el temps màxim que estableix la llei per aquesta mesura preventiva és de dos anys. El subdelegat, però, no s'ha volgut pronunciar sobre la petició que pugui acabar fent la fiscalia per als líders independentistes.

En relació amb una suposada agressió a una dona a Torrefarrera per col·locar llaços grocs, Crespín ha expressat el compromís de col·laboració institucional perquè "fets puntuals puguin acabar derivant en alguna cosa més greu". 

En un esmorzar amb la premsa de balanç dels seus primers dies al càrrec, el subdelegat del govern espanyol a Lleida ha expressat el seu convenciment que els pressupostos de l'Estat per al 2019, en cas que acabin tirant endavant, inclouran partides per millorar les infraestructures de la demarcació. Crespín ha carregat contra els darrers governs de l'Estat del Partit Popular, i la seva antecessora al capdavant de la subdelegació, i els ha responsabilitzat del dèficit en inversions pel que fa a infraestructures que han patit les comarques lleidatanes durant els darrers anys. 

Col·laboració institucional

Coincidint amb els seus 100 primers dies al càrrec, José Crespín ha traslladat el seu oferiment a la col·laboració institucional de la subdelegació espanyola a Lleida amb la resta d'institucions del territori per tal de facilitar l'establiment de ponts que facilitin el diàleg. El subdelegat ha explicat que des del 2 de juliol ha dut a terme 160 trobades, visites, actes i reunions arreu de la demarcació, 37 dels quals amb alcaldes lleidatans. 

Portes obertes a la subdelegació el dia de la Constitució

Finalment, José Crespín ha explicat que la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida celebrarà una jornada de portes obertes el 6 de desembre per commemorar el dia de la Constitució, amb l'objectiu d'acostar i donar a conèixer la institució a la ciutadania. Prèviament, també se cediran les instal·lacions per tal que puguin acollir exposicions de diferents àmbits com ara de pintura o de fotografia.