La defensa de Begoña Gómez, la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acusa ara el jutge que porta el seu cas, Juan Carlos Peinado, de dur a terme una investigació "prospectiva", és a dir, que l'instructor basa la seva recerca a descobrir proves sense comptar amb cap indici delictiu. L'advocat de Gómez, que és l'exministre d'Interior Antonio Camacho, ha traslladat la seva denúncia a Peinado aquest dimarts en un escrit que recorre contra la decisió del magistrat de mantenir la citació de Gómez. En ell, la defensa recorda també que els procediments prospectius són il·legals i "del tot incompatibles amb els principis d'un Estat democràtic de drets", i afegeix que el Tribunal Suprem ja va advertir en sentències de fa 24 anys que en el dret penal modern s'ha desterrat "la inquisició general". L'esposa del líder socialista està investigada per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció als negocis

"No és habitual que alguns procediments penals comencin com una autèntica investigació prospectiva contra l'investigat", insisteix Camacho al comunicat, un escrit on també acusa el jutge d'utilitzar el cas de pretext per "inspeccionar en la vida de la investigada".

L'advocat de Gómez torna a presentar un recurs a Peinado

Aquesta no és la primera vegada que Camacho presenta un recurs al jutge que està investigant la seva clienta. A parer de la defensa, en cap moment l'instructor han detallat "els fets que han determinat la seva incoació i les raons de la seva implicació". En un recurs anterior, l'advocat ja va recordar a Peinado que els investigats tenen dret a ser informats, des de l'inici de la causa, dels motius pels quals se'ls investiga. Sobre això, el jutge va respondre que hi havia "nous documents" que sostenien el cas.

A banda, Camacho ha reiterat la seva disconformitat amb la decisió del jutge de tirar endavant la investigació sobretot després que la Fiscalia Europea assumís la part de la investigació que fa referència als contractes de Red.es que van ser adjudicats a una societat de l'empresari Juan Carlos Barrabés. De moment, el jutge manté la citació de Begoña Gómez pel 5 de juliol malgrat els intents de la defensa de suspendre l'interrogatori fins a conèixer els fets que l'instructor investiga. 

Camacho veu "incomprensible" la citació del rector de la Complutense

Al recurs, Camacho també critica que el Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid cités com a testimoni el rector de la Universitat Complutense de Madrid, Joaquín Goyache, ja que "en absolut està relacionat amb els fets que constituïen l'objecte de la investigació". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!