Íñigo Méndez de Vigo ja ha pres la seva primera decisió com a conseller d'Ensenyament de la Generalitat, després de l'aplicació de l'article 155, arxivant l'expedient disciplinari a l'inspector Jordi Cantallops, que va denunciar adoctrinament en alguns centres educatius de Catalunya. 

Fonts de la Generalitat han explicat a El Mundo que "la proposta de resolució de sobreseïment i arxivament de l'expedient obert a l'inspector d'educació adscrit a la inspecció territorial de Barcelona ciutat, Jordi Cantallops Montero, per haver-se acreditat la inexistència dels fets imputables i de responsabilitat disciplinària". L'inspector té 5 dies per presentar les al·legacions que cregui competents fins al tancament definitiu de l'expedient disciplinari dictat pel ministre espanyol. 

La Unió Sindical d'Inspectors d'Educació (USIE) va alertar el passat 30 d'octubre de l'obertura del procediment disciplinari a Cantallops per la Generalitat i va sol·licitar al ministre Méndez de Vigo el cessament immediat de l'inspector general de Catalunya, Manel Busson Torres, en considerar-lo responsable d'aquest. Tot i això, sembla que amb De Vigo al capdavant de la Conselleria d'Ensenyament, el conflicte amb Cantallops ha quedat minimitzat.