Reunió a Ginebra (Suïssa) de bona part de la cúpula femenina d'Esquerra Republicana amb Marta Rovira en el marc de la Convenció de Dones Electes d'ERC. Fins a Ginebra s'hi han desplaçat la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge; la d'Acció Exterior, Meritxell Serret; la de Cultura, Natàlia Garriga; la secretària general i portaveu del partit, Marta Vilalta; la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés i la portaveu d'ERC en el Parlament Europeu, Diana Riba, entre altres membres del partit. Durant la convenció Marta Rovira ha agraït la feina que s'està fent des del ministeri d'Igualtat espanyol.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha traslladat el seu suport a la ministra d'Igualtat del govern espanyol, Irene Montero, i a la de Drets Socials i Agenda 2023, Ione Belarra, "que tenen una campanya masclista en contra" per intentar millorar la situació de les dones amb la llei del "només sí és sí", ha afirmat. "Gràcies, gràcies, gràcies", els ha dit durant la seva intervenció en la cinquena edició de la convenció i que ha inaugurat la diputada i sotssecretària de Feminismes d'ERC, Raquel Sans.

Rovira ha destacat que la llei del "només sí és sí" posa el consentiment, la voluntat i la capacitat de decidir de la dona en el centre de l'agenda política. També ha titllat de "lamentable" que s'hagi d'impulsar una iniciativa legislativa com aquesta en ple segle XXI. Per Rovira, aquesta llei "ha rearmat al patriarcat, que està sortint de l'armari una altra vegada de forma desacomplexada i insultant" al·legant excuses tècniques sobre el text de la llei i amb un relat alarmista, manipulat i mancat de transparència", ha afirmat. Ha assegurat que la llei permet combatre casos com els de "La Manada" i que les sentències positives superen a les que rebaixen les penes contra agressors.

 

Doble repressió, "per dones i per independentistes"

D'altra banda, ha alertat que, a més de la desigualtat de gènere, les dones d'ERC pateixen "una doble repressió, que té caràcter profundament polític" per ser independentistes, d'esquerres i progressistes, i ha reivindicat que elles aspiren a transformar la realitat exercint tots els seus drets. Ha situat entre els reptes actuals guanyar espai perquè les dones exerceixin lideratge polític des de tots els àmbits de l'administració i territoris; garantir la paritat en les institucions; facilitar la conciliació i "passar de la diversitat a l'objectiu de la inclusió".

"Els valors intangibles que portem com a dones a la política no els pot aportar ningú més, i els convé tant a la societat com a la política, perquè és una altra manera de fer", ha defensat Rovira, que ha advertit de la dificultat d'exercir política en clau feminista. Per això, ha recalcat que ERC hagi dissenyat per primera vegada en la història de la Generalitat un departament dedicat a aquesta qüestió i a "lluitar contra un sistema imposat, un patriarcat que se sent amenaçat", i ha afirmat que el feminisme no és amenaçador, sinó constructiu, positiu i transformador, i que busca la paritat i la igualtat real.