La CUP i la plataforma Aturem BCN World han presentat noves al·legacions per impedir que el projecte del Hard Rock a Vila-seca i Salou segueixi endavant. En roda de premsa des del faristol del Parlament la diputada Laia Estrada i el portaveu de la plataforma, Eloi Redon, han anunciat que han presentat al·legacions a la modificació del Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de permetre acollir el projecte, i també han anunciat que estan disposats a presentar un altre recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La diputada cupaire ha denunciat que el projecte ja va néixer fallit, perquè no queda motivat l'interès general i perquè no està basat en cap estudi que analitzi les necessitats reals de les comarques: "Pretén allargar la vida d'un model turístic que no va enlloc", ha dit Estrada, que també ha assegurat que el projecte atempta contra la salut pública, ja que promou la ludopatia. 

El portaveu de la plataforma, al seu torn, ha explicat que l'objectiu de les al·legacions es deixar sense efectes el PDU, i ha assegurat que es tracta d'un projecte "inviable i especulatiu" que fomenta el model turístic de sol i platja, i que pretén salvar-li els mobles a La Caixa, propietària dels terrenys. A més, ha detallat que les al·legacions van en contra d'aspectes que suposen un incompliment de la sentència que anul·lava parcialment el PDU: "S'ha retorçat el concepte del planejament, amb un revestiment tècnic per a que el projecte pugui cabre", ha criticat.

 

Sentència del TSJC

La modificació del PDU va ser aprovada inicialment el passat 22 de febrer per la Comissió territorial d'Urbanisme del Camp de Tarragona, i es va elaborar després d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va anul·lar parcialment el PDU original arran d'una denúncia, precisament, de la plataforma. Després de tot, Redon ha criticat el nou PDU: "Un hotel en forma de guitarra elèctrica és singular i una icona única del territori?", s'ha preguntat. "El Govern de la Generalitat té la idea que el camp de Tarragona és simplement un macroparc turístic", ha afegit.

La formació anticapitalista porta temps intentant evitar aquest projecte. De fet, va ser un dels esculls que va acabar condicionant que la CUP decidís optar pel bloqueig dels pressupostos de la Generalitat, que finalment ERC i Junts van aprovar amb el suport dels comuns. El mes de gener de 2021 la CUP ja va sol·licitar formalment a l'Oficina Antifrau de Catalunya que investigui totes les operacions que fan referència a aquest projecte.