La CUP no prendrà una decisió sobre la investidura de Jordi Turull fins a minuts abans del mateix ple d’aquest dijous. Tot quedarà en mans del Consell Polític que han convocat per a les 15 hores, dues hores abans del debat. Aquest òrgan decidirà si es modifiquen les quatre abstencions. Així ho ha anunciat Lluc Salellas, portaveu del Secretariat Nacional cupaire, en una roda de premsa aquest dimecres a la nit.

Els anticapitalistes han denunciat que la convocatòria del debat d'investidura de Turull ha estat una decisió "unilateral" de JxCat i ERC. S'ha pres “sense el beneplàcit ni el suport de la CUP”, ha denunciat Salellas. Ha justificat que per aquest motiu, i també per la citació del jutge Pablo Llarena aquest divendres, que han decidit sotmetre-ho a debat entre les bases anticapitalistes. Ha recordat que “l’últim cop que es va expressar la nostra militància va dir que el programa no era suficient per avalar un candidat que no fos Carles Puigdemont”.

El portaveu cupaire també ha lamentat que, com a conseqüència dels fets, s’han interromput les reunions que mantenien aquest dimecres al mati, on s’havien produït alguns “avenços", encara que insuficients. Però no s’ha arribat a un acord ni els han fet arribar per ara cap document nou.

En aquest sentit, Salellas ha indicat que hi havia dues opcions per “desencallar” la situació: recuperar el nom de Puigdemont o presentar un programa amb “mesures de construcció republicana”. Com consideren que no s’ha produït cap d’aquests dos escenaris, ho decidirà la militància.

La idea és elaborar tota una sèrie de documents i preguntes aquest mateix dimecres a la nit perquè les assemblees locals les debatin durant el matí del dijous. Aquestes assemblees es posicionaran sobre si cal modificar les quatre abstencions. A les tres de la tarda hi ha convocat el Consell Polític a la seu nacional. Això farà que la decisió de la CUP sobre la investidura de Turull no es conegui fins a minuts abans del ple, convocat a les cinc de la tarda.