El president Carles Puigdemont s'ha reunit aquest divendres amb els membres de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas a Brussel·les, segons ha confirmat la CUP per mitjà d'un comunicat.

La trobada arriba en un moment que Puigdemont continua pressionant perquè hi hagi una llista unitària el 21-D. Precisament aquest divendres, en una entrevista a l'ACN, el president s'ha mostrat disposat a encapçalar "per deure moral" la llista unitària en forma d'agrupació d'electors que està impulsant part de la societat civil.

La decisió de Puigdemont de "posar-hi la banya" —en les seves pròpies paraules— per fer possible aquesta candidatura unitària ha fet que el PDeCAT ajorni a dimecres que ve el consell nacional que havia de celebrar aquest dissabte per triar els seus candidats.

Reunió amb els consellers

Segons ha notificat la CUP, a més de reunir-se amb Puigdemont, Gabriel i Salellas s'han vist amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret. En aquestes reunions, la CUP ha volgut mostrar el seu suport a "la part del Govern legítim i republicà de la Generalitat que queda en llibertat", en aquest moment de "repressió democràtica que viu Catalunya". Així mateix, s'ha compartit la preocupació per l'empresonament de vuit consellers i la "continuïtat de l'ofensiva repressiva cap a la mesa del Parlament".

Anna Gabriel ha posat èmfasi en l'actitud judicial cap a Catalunya: “Això no és un problema del govern del PP, és estructural: fiscalia, jutges i policia són l'espina dorsal d'aquest règim del 78 que es demostra incapaç de reconèixer drets i que només sap reprimir aquells que els exerceixen”

La CUP celebra aquest diumenge a Granollers una assemblea en què escollirà si es presenta a les eleccions, que van ser convocades pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en aplicació de l'article 155 de la Constitució, i amb quina fórmula: en solitari, amb un front d'esquerres o mitjançant una llista ciutadana a favor de la república al marge dels partits.

La decisió de la CUP, que suposa tancar la porta a una candidatura amb tots els partits que inclogui el PDeCAT, va servir perquè ERC constatés, al seu torn, la impossibilitat de tirar endavant una candidatura que superés la fórmula de Junts pel Sí incloent-hi tots els partits independentistes i sectors dels comuns i Podem. ERC celebra aquest dissabte un consell nacional per aprovar les seves candidatures.