La CUP demana al govern espanyol que investigui i actuï "davant del feixisme del seu exèrcit" arran de l'entrevista que el col·lectiu militar Ciudadanos de Uniforme (CDU) va concedir a LaMarea. El portaveu de CDU durant l'entrevista va apuntar actituds racistes, franquistes i apologia a l'extrema dreta a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (Pallars Jussà).

Aquest col·lectiu ha elaborat un informe que recull la creixent presencia i organització de sectors de l'extrema dreta en l'interior de les Forces Armades espanyoles, segons la CUP aquest informe va ser remès al Ministeri de Defensa. Per aquests motius el partit anticapitalista ha formulat les següents qüestions al Govern espanyol: "Ha rebut el Govern l'informe remès pel col·lectiu CDU? Està preocupat el Govern per l'augment de sectors organitzats d'extrema dreta dins de les Forces Armades? Pensa el Govern obrir una investigació per esclarir els fets que es denuncien? Pensen investigar, en concret, la presència del discurs de la ultradreta a l'Acadèmia de Suboficials de Talarn?"

"Pallisses a Mena's i bombardejar pasteres"

Segons la denúncia de CDU, els professors de l'acadèmia de Talarn parlaven "d'apallissar MENA's, bombardejar pasteres", fer apologia del franquisme i criticar Unides Podem. Un portaveu del grup assegura que hi ha "referències explícites al franquisme a les unitats". Una de les més palmàries és que al Terç Gran Capità de la Legió existeixi la I Bandera Comandant Franco: "No creiem que a Alemanya existeixi algun tipus d'unitat dedicada a Hitler, ni a Itàlia dedicada a Mussolini", però és "una mostra de l'anormalitat democràtica que existeix a Espanya".

"La Transició no va arribar a l'Exèrcit"

El col·lectiu en declaracions a l'ACN asseguren que la societat "ha de comprendre que perquè tinguem un país autènticament democràtic les Forces Armades han de deixar de ser una amenaça per al lliure debat polític i no donar 'avisos' a catalans i bascos quan es plantegen segons quines qüestions". Segons apunten, l'extrema dreta "no és una anomalia a les Forces Armades". "Està socialment normalitzada, i això és possible perquè l'1% radicalitzat, que són coronels i generals, són els que estan estratègicament situats als llocs de poder per evitar que els valors democràtics arrelin a les Forces Armades".

També reiteren que "l'autèntic problema és que la Transició no va arribar a l'Exèrcit perquè realment mai va fer falta. No es van veure obligats a camuflar-se com va passar amb el franquisme a la societat civil".

Imatge principal: Foto d'un militar de l'exèrcit espanyol. - ACN