L'alcaldessa de BergaMontse Venturós, de la CUP, ha rebut una citació judicial en qualitat d’investigada per delicte electoral, per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament el 27S i el 20D, segons ha informat la formació anticapitalista. 

Venturós haurà de personar-se el proper 5 d’abril al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga. Una acció que durà a terme, segons recull la nota de premsa, "sent conseqüent dels seus actes i d’acord amb la política netament independentista manifestada a través de les urnes per la ciutadania de Berga". En declaracions a l'ACN, l'alcaldessa ha explicat també que "vam decidir no treure l'estelada perquè no volíem esquivar el desafiament democràtic que tenim des de l'Estat". 

En aquest sentit, el consistori recorda, segons el comunicat, que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular, ja que es tracta d’un acord aprovat pel ple municipal en data de 6 de desembre del 2012.