La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el conseller d'Interior, Miquel Buch; l'exportaveu del Govern i regidor de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi; el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, així com agents de la Policia Nacional i l'excomissari en cap dels Mossos d'Esquadra Miquel Esquius, estan cridats a declarar dilluns en el judici per presumpta desobediència al president de la Generalitat, Quim Torra.

Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el judici començarà a les 9h amb la declaració de Torra, que s'enfronta a una petició de la Fiscalia d'inhabilitar-lo un any i vuit mesos presumptament per incomplir resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) en no retirar llaços grocs i estelades dels edificis de la Generalitat en període electoral.

Encara que el judici havia de celebrar-se el 25 i 26 de setembre, finalment el TSJC ho va reprogramar per al 18 de novembre per "la impossibilitat material de tramitar completament" la recusació que Torra va presentar contra el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas, així com contra el magistrat Carlos Ramos, instructor de les esmentades recusacions.

Després de la intervenció de Torra, serà el torn dels agents de la Policia Nacional, dos dels quals declararan a través de vidoconferència, i d'Esquius a última hora del matí de dilluns.

A la tarda, Carrizosa serà el primer a declarar a partir de les 16h, seguit de Cunillera; Artadi; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l'últim serà el conseller d'Interior, Miquel Buch.