No hi ha setmana sense enrenou entre independentistes i Ciutadans a la mesa del Parlament. Aquesta setmana, nou capítol de la saga relacionada amb la proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP contra la sentència. Una iniciativa que fa setmanes que està aturada i que finalment avui veurà la llum. Per la cap de l'oposició, Lorena Roldán, se "segueix amb el cop d'estat de l'1-O". 

El passat 5 de novembre el Tribunal Constitucional va tombar l'apartat del text que feia referència a "reiterar la reprovació de la monarquia, el dret d'autodeterminació i la sobirania de Catalunya", qüestions que repetidament i al llarg dels anys el mateix tribunal ha anat anul·lant i prohibint al Parlament que en debati. JxCat, ERC i la CUP han optat per eliminar el punt suspès, però el recuperaran simbòlicament citant-lo novament a través d'esmenes. Una fórmula que han avalat els propis lletrats del Parlament. 

Cs ha demanat a la mesa que reconsideri la seva decisió d'acceptar les esmenes dels grups independentistes i adverteixen que "si Torrent insisteix haurem d'anar a la Fiscalia". És més, recorden al president del Parlament -advertit en diverses ocasions pel TC- que "si insisteix en la via colpista pot acabar com Forcadell o Puigdemont". 

Al ple que arrenca aquesta tarda, Cs porta dues mocions que ataquen els protagonistes de les protestes postsentència. En una exigeixen que els organitzadors "dels aldarulls" paguin de la seva butxaca les pèrdues econòmiques "milionàries que han ocasionat a comerciants i ciutadans". En una segona iniciativa carreguen contra les mobilitzacions a les universitats i arriben a demanar que els Mossos puguin actuar a dins de les universitats per garantir que tots els alumnes puguin accedir a les classes.