El president de Ciutadans en les Illes Balears, Xavier Pericay, ha demanat aquest dimarts la retirada dels centres educatius d'un llibre de text de l'editorial Anaya que ensenya "el projecte imperialista" dels Països Catalans, que inclou les Balears.

Pericay ha reclamat la intervenció de l'Alta Inspecció Educativa per instar la Conselleria d'Educació balear a retirar aquest llibre de primer de batxillerat dels centres escolars on s'estudia, després que el seu partit hagi encarregat un informe sobre el seu contingut.

L'informe demanat per Cs, ha assenyalat Pericay, evidencia l'"adoctrinament a les aules a través d'alteracions històriques". Concretament, el llibre parla d'un projecte de Catalunya "fins i tot anterior a la seva existència, un projecte imperial que remet als Països Catalans, en els quals s'inclou Balears", ha denunciat Pericay.

El president de Cs ha reivindicat que els alumnes de les Illes no poden ser educats amb manuals que "tergiversen la història". El llibre en qüestió, segons Pericay, ofereix un enfocament absolutament "ideologitzat, ple de falsedats i manipulacions amb l'objectiu de fer creure als nostres joves que la història és una altra de la qual va ser".

Finalment, el portaveu de Cs Balears ha manifestat que existeix "una voluntat expressa de justificar, a través de la tergiversació de la història, la unitat política dels anomenats Països Catalans".