Com és habitual al llarg dels darrers anys, els partits no independentistes posen pegues a les iniciatives parlamentàries relacionades amb el procés que impulsen JxCat, ERC i la CUP. Hores abans de la votació de les propostes de resolució del Debat de Política General, Ciutadans i el PSC han demanat a la Mesa que anul·li diversos punts dels documents que han presentat els grups independentistes. 

L'apartat que ha aixecat més polseguera és aquell on la CUP fa referència a ratificar la declaració de sobirania anul·lada pel Tribunal Constitucional que la cambra va aprovar a l'inici de la legislatura passada, l'any 2016, dies abans del pas al costat d'Artur Mas. El PSC demana que s'exclogui del redactat aquesta part, que també afirma la legitimitat de la desobediència civil. Alhora, també sol·licita que s'esborri el paràgraf on s'expressa que Catalunya va exercir el seu dret a l'autodeterminació l'1-O de 2017. 

En el cas de Ciutadans, el redactat de la impugnació a la Mesa és més server i fins i tot adverteix de possibles responsabilitats penals dels integrants d'aquest òrgan si permeten que es tramitin les propostes que expliciten com hauria de ser la resposta a la sentència. A més de demanar que es bloquegi la de la CUP que planteja un "gran acord polític per l'amnistia, l'autodeterminació i la defensa dels drets fonamentals" tampoc accepten que s'admeti la de JxCat, ERC i la CUP que rebutja el judici al procés, planteja l'amnistia i crida a la mobilització com a reacció a una eventual condemna del Suprem als líders independentistes. 

Des del grup que encapçala Lorena Roldán insisteixen que el dret d'autodeterminació no existeix i exclamen la gravetat que al seu parer suposa que la Mesa del Parlament accepti propostes que vulneren la Constitució.