Polèmica pel cribatge d'assistents a la roda de premsa d'aquest dilluns de la conselleria d'Interior, on es presentava l'auditoria per possible mala praxi entre els agents antiavalots durant les mobilitzacions postsentència de l'octubre del 2019.

El diputat d'ERC Ruben Wagensberg ha denunciat públicament a través de Twitter que la conselleria no ha deixat entrar els diputats del Parlament que havien demanat assistir presencialment a la roda de premsa celebrada al Complex Central Egara dels Mossos d'Esquadra a Sabadell. També ha assegurat que no tenien manera de seguir-la en directe.

"Especialment greu en el cas dels diputats que formen part de la comissió d’Interior", ha destacat Wagensberg.

Aquesta queixa se suma a la de diversos periodistes que han qüestionat la decisió de la conselleria d'Interior de deixar entrar uns mitjans sí i altres no. Aquest malestar també s'ha fet palès durant la pròpia roda de premsa quan, durant el torn de preguntes, una periodista ha preguntat de part d'un company d'un altre mitjà a qui no s'havia deixat entrar.

També s'ha criticat que no hi hagués una retransmissió en directe online o la possibilitat de participar-hi per via telemàtica tal com s'ha fet amb altres rodes de premsa durant la pandèmia. En un principi, estava previst que la senyal s'emetés en directe pel canal de Youtube de la conselleria d'Interior, cosa que no ha acabat sent així. En el seu lloc, s'ha fet una retransmissió exclusivament per internet a través de la plataforma online de TV3.

A la roda de premsa, s'han anunciat 34 investigacions i 50 agents investigats. Aquest és el resultat de l'auditoria més gran feta mai al cos dels Mossos d'Esquadra que va anunciar el conseller d'Interior, Miquel Buch, fa 8 mesos. Entre les mobilitzacions en què s'investiga mala praxi hi ha la concentració i desallotjament de l'aeroport de Barcelona, les manifestacions i aldarulls als carrers del centre de la ciutat i el tall a la Jonquera.