L'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME) ha qüestionat les despeses que comporta la celebració del Dia de les Forces Armades i denunciat que el "malbaratament no està d'acord amb els baixos salaris" dels militars.

Per mitjà d'un comunicat, l'associació majoritària en l'àmbit castrense ha qüestionat així les despeses que porta no només la desfilada militar, que tindrà lloc aquest dissabte a Sevilla, sinó tot el desplegament de mitjans i activitats que la festa implica.

A la nota, recorda que cap dels dos últims Governs no ha fet realitat el promès estudi sobre l'actualització de les retribucions dels militars, com tampoc les millores en les condicions de vida d'aquests. A més, critica l'"estigmatització de l'associacionisme militar que deixa als militars sense una defensa adequada dels seus drets" i l'"assetjament" que les diferents associacions pateix per part dels comandaments.

Però la gran preocupació de l'AUME és la "desorbitada despesa i desplegament de mitjans" del Dia de les Forces Armades, "que contrasta amb la situació de milers de militars i les seves famílies que poc han de celebrar".

Així "als vistosos i sofisticats mitjans materials que s'exhibiran (a Sevilla i per tot Espanya) es contraposen els baixos salaris i les pèssimes condicions de vida en les unitats i l'encara escassa atenció a les situacions particulars i familiars del militar". Per això, proposa que l'acte principal de l'esmentat dia sigui "realment un acte integrador del militar amb la societat a la qual pertany i no una mera exhibició de com d'apartat es troba d'aquesta".

Per tot això, considera que hi ha "poc a celebrar, mentre no existeixi un impuls decidit des del ministeri per dur a terme una adequació salarial justa", mentre no s'abordi la creació d'una nova Llei integral de cursa militar i no es prenguin "mesures decidides de suport a les especials condicions que es donen en el militar i la seva família a causa de la seva feina".