El diputat de Bildu Jon Inarritu ha denunciat aquest diumenge a Twitter un reportatge que publica l'edició en paper del diari El Mundo titulat "Nuevo plan para la independencia de Puigdemont 'El Empecinado'".

Inarritu titlla el contingut d'"informes policials en forma d'article periodístic" i critica que es barregi "la veritat" amb la "burda manipulació". "El que no oculten és que continua l'espionatge polític a un eurodiputat de manera (in)directa i punxant almenys 15 persones del seu entorn", denuncia.

L'article en qüestió cita fonts policials que asseguren que "els il·lícits preparatoris d'una suposada i nova sedició-rebel·lió persisteixen en cercles propers a Puigdemont i en elements claus de l'1-O i de l'anterior declaració unilateral".  A més, les mateixes fonts diuen haver aconseguit 15 ordres d'escolta de l'entorn del president a l'exili.

El mitjà afirma que Puigdemont tindria el suport d'"un grup de col·laboradors procedents de la segona fila del partit que solen reunir-se i viatjar a Waterloo per reportar".