Ramon Tremosa, eurodiputat del PDeCAT, i Jordi Solé, eurodiputat d'ERC, han demanat aquest dijous a la Comissió Europea que respongui davant els tancaments de webs del referèndum efectuats per la fiscalia espanyola.

Tremosa, en la seva petició, recorda com la Comissió Europea (CE) va intervenir davant violacions de la llibertat d’expressió i de premsa a països com Cambodja, Turquia, Polònia i Hongria.

L'eurodiputat destaca que “La Guàrdia Civil va tancar 140 webs a Catalunya, algunes d’elles d’ONGs com l’Assemblea Nacional de Catalunya”, alhora que ha subratllat com la fiscalia va amenaçar amb sancions a diversos mitjans de comunicació per publicar l’anunci del referèndum.

Per últim, demana a la CE que garanteixi el respecte a l’Article 2 del Tractat de la UE, així com l’exercici de la llibertat d’expressió, i es pregunta com pot ser que la CE hagi intervingut a Hongria, Polònia, Cambodja o Turquia i no es posicioni sobre el conflicte català, considerant-lo un “afer intern” d’Espanya.

Per la seva banda, Solé ha denunciat que el Govern espanyol està violant la privacitat de les comunicacions i atacant la protecció de dades, i demana quines mesures pensa adoptar la Comissió Europea al respecte.