Mentre ERC i la CUP comencen a pressionar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, perquè no posi en risc la honorabilitat del Parlament amb la seva causa judicial, Junts per Catalunya tanca files amb la presidenta de la cambra i del seu partit. Borràs no dimitirà, així ho ha assegurat aquest dimarts, mateix dia en què s'ha difós a través de les xarxes un manifest de suport a la presidenta, per fer-li costat, i que ja ha rebut, segons els encarregats d'elaborar-lo, més de 1.000 adhesions. Entre els firmants, coneguts polítics de Junts com l'expresident de la Generalitat Quim Torra, el diputat Francesc de Dalmases, l'exdiputada Elsa Artadi (Junts), l'exconseller a l'exili Lluís Puig i l'exconseller d'Interior Miquel Sàmper, entre d'altres.

El manifest, difós a través de les xarxes socials pel "Grup de suport a Laura Borràs", porta per nom 'Laura Borràs, cultura, compromís i llibertat' i defensa l'honorabilitat de la presidenta: "L'honorabilitat de Laura Borràs no es deu al seu càrrec, es deu a molts i molts anys de dedicació desinteressada per la cultura, pels creadors, per la literatura, per la llengua, pel país, per la llibertat, per la sobirania, per la memòria, pels Països Catalans. I és així com els mediocres no poden suportar la cultura, la saviesa, la intel·ligència. És així com els repressors no poden suportar Laura Borràs", apunta l'escrit, que assegura que els signants faran costat a la presidenta Borràs perquè ella sempre els ha fet costat.

tuit grup suport laura borras
 

"No acceptem que qui no la vol on és aprofiti la repressió contra ella per desfer-se’n. Reivindiquem la feina feta tots aquests anys com a investigadora i professora, al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, al capdavant del Departament de Cultura, al capdavant dels fronts al Congrés espanyol i al Parlament de Catalunya. Reivindiquem el seu servei a la cultura, al país i a la llibertat", afegeix l'escrit, que més enllà del suport de polítics, ha rebut signatures d'escriptors, editors i periodistes com Salvador Cardús, Biel Mesquida, Oriol Izquierdo, Joan Sala.

Aquest manifest arriba després de la compareixença de Borràs aquest migdia al Parlament. En la seva intervenció ha reivindicat la seva innocència i ha carregat contra els que s'atreveixen a proclamar la seva culpabilitat: "No he comès cap delicte, em sento especialment orgullosa de la feina feta a la Institució", ha dit Borràs, que ha censurat que es compri el discurs de "l'autoritària justícia espanyola" per apartar-la políticament, i ha emplaçat els partits independentistes a que denunciïn la "degradació democràtica que suposa el fet que la justícia actuï amb criteris polítics"