L'estat d'alarma per coronavirus decretat a Espanya ha comportat la supressió de les processons de Setmana Santa. Ara bé, sembla que al vaixell-escola Juan Sebastián Elcano, el mateix que on es van trobar més de 120 quilos de cocaïna però no els responsables d'aquest transport il·lícit, les restriccions que obliguen a la ciutadania espanyola no s'apliquen.

Així, la nit del Divendres Sant, la tripulació d'aquest vaixell, que té consideració a tots els efectes de sòl espanyol, va celebrar una processó amb una imatge de la Verge de Solitud, un fet que, necessàriament, va haver de comptar amb el permís del comandant de la nau, fins al punt que els fets van ser difosos pel compte oficial a twitter de l'Armada Espanyola.

L'exoficial de l'Exèrcit espanyol, Luis Gonzalo Segura, represaliat per la seva constància a l'hora de denunciar els abusos que es cometen a les Forces Armades, ha assenyalat via twitter que precisament el comandant de la nau és qui "posa en perill el seu personal". "Allà, ben juntets tots, per si un està encomanat, que s'encomanin tots", assenyala Gonzalo Segura, per preguntar-se a continuació: "Aquests són els que guanyaran aquesta guerra? Però si no són capaços de complir la llei".

Com s'observa en les imatges, tant els participants com la resta d'assistents no porten cap tipus de protecció ni respecten la distància de seguretat. És a dir, incompleixen les normes que els ciutadans han d'observar aquests dies.

Convé afegir que alguns mitjans de comunicació espanyols com a Libertad Digital o ABC s'han fet ressò de la processó assenyalant-la com l'única "celebrada a Espanya" o en "sòl espanyol", sense al·ludir a la vigència de l'estat d'alarma que impedeix la celebració d'aquest tipus d'actes, ni al mal exemple que suposa veure militars fer coses que es prohibeix als civils.