El recorregut per a la desescalada del confinament pel coronavirus que ha presentat avui el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, no ha agradat el president de la Generalitat, Quim Torra. "No ha escoltat res", ha lamentat el president després de conèixer el pla de Sánchez estructurat per províncies.

"La coordinació és centralització i menyspreu a tot el que hem argumentat. Catalunya torna a 1.833, a Lérida, Gerona, Tarragona i Barcelona. Tota l'experiència de gestió de la sanitat a Catalunya per regions i àrees sanitàries, a la paperera. Un greu error", ha argumentat en una piulada a través del seu compte de Twitter.

Sánchez ha explicat en la seva compareixença que la unitat territorial en la desescalada serà la província i l'illa. Ha admès que les comunitats podran plantejar excepcions però en el benentès que el ministre de Sanitat, Salvador Salvador Illa, les haurà de validar.

Pel que fa la proposta de graduar les sortides per franges com la que aquest migdia ha presentat el Govern de la Generalitat per evitar aglomeracions, Sánchez s'ha limitat a assenyalar que el seu gabinet estudia la possibilitat d'ordenar les sortides després de l'experiència de diumenge que en alguns punts va provocar concentracions.