El president Quim Torra ha deixat en ridícul la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González, després que ahir va assegurar en una entrevista a la BBC que tots els espanyols estan confinats a casa "en un dels tancaments més durs d'Europa" i va ironitzar si el mandatari català l'estava escoltant.

Torra l'ha desmentit amb dades, i ha negat que el govern espanyol apliqui un confinament total. "T'estic escoltant perfectament. Si 47 milions d'espanyols estan confinats a casa, ¿com és que els qui no són servidors públics van a treballar? Jo vull que aquests treballadors (per la seva seguretat) estiguin confinats a casa, amb l'única excepció dels qui treballin en sectors essencials", ha manifestat el president.

La ministra d'Exteriors va fer aquesta afirmació en una rèplica a Torra, que havia estat entrevistat per l'emissora britànica el dia anterior. L'entrevista del president català a la BBC va provocar nerviosisme en el govern espanyol, i s'hi van referir ahir fins a 3 ministres (Arancha González, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles).

En la seva entrevista a la BBC, Torra va subratllar que davant les peticions del Govern, seguint els consells d'experts i científics, per declarar el confinament de tot el territori català, l'executiu de Pedro Sánchez respon que no és necessari i que prefereix mantenir oberts els ports i aeroports.