El caos a la Comunitat de Madrid en la segona onada del coronavirus ha fet saltar moltes alarmes. Especialment davant la gestió erràtica de la presidenta, Isabel Díaz Ayuso. Davant d’això, alguns sectors demanen mesures contundents contra el seu govern. És el cas d’Izquierda Socialista, una corrent interna del PSOE madrileny, que reclama “l’aplicació immediata de l’article 155 a la Comunitat de Madrid. En un comunicat, aquest sector denuncia que les noves mesures plantejades de confinament parcial d’alguns barris populars “representen un exemple més del rebuig als pobres del govern Ayuso-Aguado sustentat per Vox". Aquest mateix migdia es reuneixen Pedro Sánchez i Ayuso a la Puerta del Sol.

En el document, Izquierda Socialista afirma que “cap de les mesures necessàries per controlar la pandèmia plantejades pels experts tant nacionalment com internacional, així com per l’OMS, s’han posat en pràctica pel seu govern, que té les responsabilitats en sanitat, dependència i educació des del segle passat”. L’acusa de “desviar l’atenció d’allò realment important: ens està matant, perquè ens deixa morir sense implementar mesures que pal·liïn els contagis”.

Entre altres coses, el corrent del PSOE denuncia la manca de material, les “morts massives” en residències de la tercera edat, la manca de rastrejadors, l’abandonament dels centres d’atenció primària i dels hospitals, el “malbaratament en instal·lacions innecessàries” com l’hospital de campanya d’IFEMA o el retard en els resultats de les proves PCR practicades.

Per tot això, Izquierda Socialista de Madrid considera que “és urgent la intervenció per l’Estat de la comunitat autònoma a partir del procediment per dur al Senat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució”. I descarta altres escenaris: “El confinament selectiu dels barris obrers és la mesura que ha deixat obsoleta la presentació d’una moció de censura”. El comunicat constata que fins i tot el vicepresident Ignacio Aguado, de Ciutadans, “ha demanat ajuda per a resoldre la seva pròpia incompetència i ha arribat el moment de donar-li”.

El corrent també reclama que les aportacions de l’Estat per pal·liar els efectes siguin “controlades per garantir que no acabin a la butxaca d’algun empresari o al compte de beneficis d’un fons d’inversió en un paradís fiscal. I conclouen de forma contundent: “No consentirem que ens eliminin en guetos!”.