Després de mesos de confinament provocat per la crisi del coronavirus, la protesta independentista de l'avinguda Meridiana ha tornat a celebrar-se aquest divendres al vespre després de dos mesos des que es va produit l'últim tall.

La protesta s'ha convocat per les xarxes socials i es preveu que es faci cada divendres a les 20h. Des de Meridiana Resisteix, es proposa “canviar els balcons per les places” perquè “la millor manera de defensar els nostres drets és exercint-los”.

Contràriament al que passava abans del confinament, els manifestants ara no tallen l'avinguda, sinó que es situen a la plaça de l'estació. Abans de la pandèmia, els manifestants van arribar a superar els 150 talls consecutius.

Posteriorment, els manifestants sí que han tallat el carrer "de manera simbòlica" durant cinc minutsmentre han exigit la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

tall meridiana coroanvirus - mercè lasalas

En la protesta hi han participat prop d'un centenar de persones, xifra habitual en aquesta acció en l'etapa preconfinament.

Els manifestants, que lluien estelades i pancartes a favor de la llibertat dels presos, han respectat la distància social per evitar el contagi del virus en tot moment i han lluit mascaretes, mesura que ja és obligatòria a la via pública.

Aquesta setmana ja s’han celebrat algunes manifestacions amb el mateix lema a barris com Gràcia per defensar el dret de protesta i protestar contra la gestió de la crisi del coronavirus feta pel govern espanyol.