Les portades dels diaris d’avui coincideixen totes a destacar que diumenge els més petits de catorze anys van poder sortir al carrer, però hi ha maneres i maneres d’informar del mateix fet, i hi ha diaris que més que destacar que la sortida dels menors va provocar aglomeracions que podrien passar factura en forma d’un rebrot del coronavirus, celebren la sortida al carrer com una victòria de la llibertat i una derrota del govern.

És una manera de veure-ho ben curiosa i fins i tot perillosa, però hi ha mitjans que no estan disposats a perdre la més mínima oportunitat de criticar la gestió que s’està fent de la crisi i ara han aprofitat la sortida dels menors per instal·lar-se en una mena de defensa de la llibertat a qualsevol preu, encara que la factura ja siguin desenes de milers de morts.

abc

Així, l’ABC titula a tota portada: "Ànsia de llibertat", amb un subtítol que indica que "Després de 43 dies de confinament, molts espanyols van aprofitar l’autorització de passejar amb els nens per desbordar els carrers". Interessant el concepte de desbordar, quan el fet és que el que va passar és que molta gent va incomplir la normativa de sortides.

elmundo

Al seu torn, El Mundo informa: "I 42 dies després, l’alegria va sortir en tercer grau". Vaja, a banda de no coincidir amb l’ABC en el recompte de dies, el to és clar, els ciutadans volen llibertat i el govern no els ho permet. Que sigui per intentar salvar vides deu ser un aspecte secundari per aquests paladins de la llibertat.

larazon

La Razón, en canvi, enfoca la notícia d’una altra manera, amb un títol amb un punt crític com: "El dia dels pares", tot afegint que "milers d’espanyols van aprofitar per sortir al carrer amb els seus fills. En molts casos no es van complir les normes".

elpais

El País, al seu torn, prefereix relegar la sortida dels menors a un subtítol ben amorosit: "El primer dia de passeig dels nens després de 42 dies de tancament es viu amb normalitat i algunes aglomeracions en espais públics".

elperiodico

elpuntavui

aralavanguardia cat.750

A Catalunya, els titulars van del mateix, expressats de la següent manera: "Relaxació en el primer dia amb nens" a El Periódico; "Els nens tornen al carrer" a El Punt Avui; "Desconfinament en marxa" a l’Ara i "Els nens prenen al carrer" a La Vanguardia.