Organitzacions representatives de policies, guàrdies civils i militars han xifrat aquest divendres en 14.000 les baixes entre el personal per símptomes en principi compatibles amb la Covid-19, la qual cosa relacionen amb la falta de test de proves i de mitjans de protecció contra el coronavirus. "Aquesta situació compromet la seguretat pública a Espanya", han advertit.

Així s'han pronunciat en un comunicat conjunt CCOO, el Sindicat Unificat de Policia (SUP), l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) i l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME), que han llançat un vídeo, on denuncien que el Govern "no protegeix a qui, després del col·lectiu de sanitaris, més s'exposen al virus pel seu contacte amb el ciutadà".

Aquestes organitzacions defensen que els membres dels cossos policials i de les forces armades són un col·lectiu d'alt risc per l'exposició al coronavirus. "El Govern encara no ha culminat la nostra incorporació a les proves de detecció de la Covid-19 ni ha informat amb detall sobre els equips de protecció individual que comprarà per dotar-nos dels mateixos en la quantitat i qualitat suficient", es queixen.

Segons aquestes organitzacions, els test entre els 14.000 afectats també acabaria amb la "incertesa" entre el col·lectiu per saber si estan o no infectats. La crida ho han fet extensiu a les administracions centrals, autonòmiques i locals. Des del Ministeri de l'Interior no donen xifres d'afectats però sí de contagis, que en la policia supera els 700 agents i en la Guàrdia Civil, més de 1.150.