Pizza, patates fregides o tires de pollastre. Aquests són alguns dels plats que cada dia consumeixen prop d'11.500 nens i nenes de la Comunitat de Madrid des del decret de l'Estat d'Alarma pel coronavirus. El motiu? Aquests joves se'ls facilitava el dinar a les escoles perquè tenien la Renda Mínima d'Inserció (RMI) i amb el confinament, el govern de la presidenta Isabel Díaz Ayuso va decidir no retirar-lo. 

La resposta no ha agradat gens a nombrosos col·lectius de pares i mares que consideren que no és una dieta saludable i aquests nens i nenes podran estar dos mesos sense tastar llegum, peix o plats de cullera. Per això la FAPA (Federación de Padres y Madres del Alumnado Francisco Giner de los Río) ha presentat una demanda administrativa a la conselleria d'educació madrilenya i una queixa al Defensor del Poble.

D'acord amb les pautes marcades per un nutricionista, han detallat un informe on alertes de les conseqüències que pot comportar a la salut dels seus consumidors. Alguns dels menús setmanals que la FAPA ha fet públics són: hamburguesa de pollastre, patates fregides; pizza york i amanida mediterrània; rotllet de formatge i pernil i amanida; o tires de pollastre arrebossat i patates. Tot acompanyat de refresc i salses com maionesa, mel, mostassa o barbacoa, cada àpat passa de les 1500 kcal. 

Aquests menús els elabora empreses privades de fast food com Telepizza o Rodilla i també denuncien que els encarregats de proporcionar abans de la pandèmia aquests menús, han estat suspesos malgrat complir amb els objectius nutricionals i guanyar la plaça per concurs públic.