El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llançat un toc d'atenció a la ciutadania davant l'augment de les xifres de contagi de coronavirus a Catalunya i ha demanat "un esforç molt superior" per aplanar la corba abans del retorn a l'escola i a la feina després de les vacances d'estiu.

De fet Torra ha demanat "focus absolut en aquesta emergència", ha sentenciat aquest divendres a Twitter. Torra ha advertit que venen "tres setmanes decisives" per reduir l'expansió de la Covid-19 i ha demanat fer front a la represa de l'activitat "amb les màximes garanties".

Aquesta no és la primera advertència de Torra a la ciutadania de Catalunya aquesta setmana. Aquest dimecres ja va avisar que el Govern prendrà mesures "més dràstiques" per frenar el coronavirus si continua la tendència a l'alça dels contagis a Catalunya. De fet ja va assegurar que la situació és "complexa" i ha demanat "màxima precaució a tota la ciutadania".

Per això ha subratllat la necessitat de complir les mesures per evitar contagiar-se: dur mascareta, mantenir una distància de seguretat i rentar-se les mans. I aquesta frase segueix vigent després de les últimes dades comunicades per salut aquest divendres. Catalunya ha notificat en les últimes 24 hores 1.055 positius de coronavirus i 1 mort, de manera que el total de contagis des de l'inici de la pandèmia és de 118.097​ persones infectades i 12.922 defuncions. 

La pandèmia "no va bé"

En aquest mateix sentit també s'ha pronunciat la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, que ha alertat que l'evolució de la pandèmia "no va bé", per la qual cosa els sanitaris estan "molt preocupats". Per això, ha reiterat que s'ha de reduir la interacció social davant el "descontrol" dels rebrots.

Malgrat que Campins ha celebrat que en les darreres setmanes "s'han fet esforços importants amb mesures dràstiques i més PCR", ha remarcat que el nombre de casos "segueix augmentant". Actualment, la taxa d'incidència a Espanya és de 138 per cada 100.000 habitants.

A més, Campins ha detallat que en l'última setmana les hospitalitzacions han augmentat un 20%, amb més de 600 persones ingressades i més d'un centenar a les unitats de cures intensives (UCI) de Catalunya i a l'Hospital Vall d'Hebron ja tenen dues plantes pràcticament plenes de pacients infectats per Covid-19.