Kan, la televisió pública israeliana, ha fet un reportatge sobre què passa a Espanya amb el coronavirus, donat que és el segon Estat amb una situació més greu després d'Itàlia, i ha anat a entrevistar la veu alternativa al discurs oficial, la del president Quim Torra.

Torra ha aprofitat per llançar a Israel una sentida recomanació: "Preneu totes les mesures possibles, i feu-ho ara", ha indicat el president, recordant que ell proposarconfinar Catalunya i tota la població, excepte els serveis essencials. "El que ha passat a la Xina, el que passa a Itàlia i el que passa a Catalunya i a Espanya és el que passarà a tot arreu. Per això, sisplau, sisplau, preneu totes les mesures preventives que pugueu, ara. Sisplau preneu totes les mesures que pugueu. Quedeu-vos a casa", ha indicat.

Aquestes recomanacions han estat destacades per la televisió israeliana.

 

"Nosaltres reclamem al govern espanyol el complet confinament de Catalunya, de la població de Catalunya, que és l'única manera de sortir-se'n", ha indicat, i ha afegit que la setmana vinent serà "un dels pitjors moments" de la crisi.

La televisió israeliana ha recordat que el govern espanyol ha decretat l'estat d'alarma i que enmig d'aquesta situació s'ha produit una cassolada contra el rei Felip VI, i situa les tensions més grans en les diferències del govern espanyol amb el govern català.

A Israel hi ha actualment 945 infectats i una persona ha mort.