El diputat de Ciutadans i exvicepresident de Coca-Cola Marcos de Quinto ha comunicat avui a la presidenta del partit, Inés Arrimadas, que ha decidit deixar la formació política per "diferències amb algunes decisions", encara que les reconeix com a "legítimes i democràtiques". L'anunci es produeix el mateix dia en què Cs ha anunciat un acord amb el govern espanyol per donar suport a una altra pròrroga de 15 dies a l'estat d'alarma.

Així ho ha exposat en el seu compte de Twitter, on desitja el millor a Ciutadans i segueix creient que "és un partit absolutament necessari" a Espanya.

De Quinto no explica exactament quines decisions del partit són les que l'han motivat a fer aquest pas, però ho ha anunciat unes hores després que el govern espanyol i la formació taronja anunciessin un acord perquè Ciutadans doni suport a la pròrroga del decret d'alarma. El diputat ja va comunicar el seu malestar amb la decisió del seu partit de donar suport a l'anterior pròrroga del decret d'alarma que va portar el govern espanyol al Congrés.

En un comunicat, Ciutadans accepta la decisió. "De Quinto participarà demà en el seu últim ple del Congrés i votarà d'acord amb la decisió que ha pres el partit per a les iniciatives previstes", assenyalen. "Ciutadans agraeix a Marcos de Quinto la seva lleialtat, el seu esforç i l'entrega durant tot aquest temps al projecte de Cs i li desitja el millor en la seva tornada a la societat civil, de la qual va arribar amb la intenció de servir als espanyols", afegeixen.