La jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, ha retirat l'acusació per un delicte de lesions imprudents contra el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, després de rebre un informe del metge forense que descarta "relació de causalitat" entre la manifestació 8-M i els contagis per coronavirus.

Rodríguez Medel va rebre aquest diumenge l'informe que havia sol·licitat al metge forense adscrit al jutjat per saber si les manifestacions que van tenir lloc a Madrid entre el dia 5 i 14 de març de 2020 -dia que es va aprovar l'estat d'alarma per la pandèmia per coronavirus- "van ser susceptibles de causar un risc evident per a la vida i integritat física de les persones".

Cap relació

L'informe sosté que no hi ha cap "relació de causalitat" entre anar a una manifestació multitudinària i el risc de contagi, per la qual cosa la magistrada ha dictat una providència en la qual retira la imputació pel delicte de lesions per imprudència professional contra el delegat del Govern a Madrid.

La jutgessa, això sí, manté la investigació oberta pel delicte de prevaricació pel qual l'advocat Víctor Valladares va interposar la denúncia contra Franco per permetre "77 reunions multitudinàries", destacant el 8-M, malgrat que el Centre Europeu per al control i prevenció de malalties emetés el 2 de març de 2020 un informe sobre el risc de contagi de coronavirus.

Seguimos todas las noticias y el minuto a minuto sobre el coronavirus y sus afectaciones en Catalunya, España y el mundo.