A l’arenga bel·licista ja habitual del JEMAD, aquest dilluns s’hi ha afegit una oda a la monarquia espanyola, una monarquia molt tacada per les sospites de corrupció. Amb motiu de la incorporació de la Guàrdia Reial a les tasques de lluita contra el coronavirus, el general Miguel Ángel Villarroya ha aprofitat per elevar la figura del rei Felip VI, de qui ha dit que ha demostrat que és “el primer soldat d’Espanya”. Aquest diumenge, el monarca va posar el cos a disposició del Ministeri de Defensa pel que fos necessari.

En la roda de premsa diària des de La Moncloa, el cap de l’Estat Major de la Defensa ha arrencat amb la seva retòrica militar, que no abandona: “Sense novetats al front”. Tot seguit, ha subratllat que la Guàrdia Reial s’incorpora a partir d’aquest dilluns a l’Operació Balmis, sota la qual s’han desplegat les Forces Armades. Això “posa de manifestat que Sa Majestat el Rei és el primer soldat d’Espanya”, ha defensat.

En el marc de l’Operació Balmis, l’Exèrcit espanyol continuarà amb el seu desplegament per tot l’Estat, fins arribar a 149 municipis amb un contingent de 2.550 efectius. Villaroya ha subratllat les actuacions en 63 residències de gent gran o la col·laboració en la construcció d’un centre per a sense sostre a la Fira de Barcelona, “a requeriment de l’Ajuntament”.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món