Les feines essencials que hauran de seguir treballant durant el confinament total que finalment ha acceptat el govern espanyol són les següents, segons va detallar en el BOE de l'estat d'alarma.

El govern espanyol va fer la llista a partir dels vehicles que quedaven exempts de qualsevol mesura restrictiva:

a)  Els de transport sanitari i assistència sanitària, pública o privada, els de les forces i cossos de seguretat, els de protecció civil i salvament i els d'extinció d'incendis.

b)  Els que transportin personal de manteniment o tècnics de reparació d'instal·lacions o equipaments sanitaris.

c)  Els de distribució de medicaments i material sanitari.

d)  Els destinats a la distribució d'aliments.

e)  Els de les forces armades.

f)  Els d'auxili en carretera.

g)  Els dels serveis de conservació i manteniment de carreteres.

h) Els de recollida de residus sòlids urbans.

i)  Els destinats a el transport de materials fundents.

j)  Els destinats a el transport de combustibles.

k)  Els destinats a la producció, comercialització, transformació i distribució de productes agrícoles, ramaders i pesquers, i les seves entrades; a la producció, distribució lloguer i reparació d'equips i maquinària per a l'agricultura, la pesca, la ramaderia, i la seva indústria associada, i el transport i tractament de residus i subproductes agrícoles, ramaders i pesquers, i de la indústria alimentària.

l)  Els destinats a el transport de mercaderies peribles, entenent com a tals les recollides en l'annex 3 de l'Acord Internacional sobre el transport de mercaderies peribles (ATP) així com les fruites i verdures fresques, en vehicles que satisfacin les definicions i normes expressades en el annex 1 de l'ATP. En tot cas, la mercaderia perible haurà de suposar al menys la meitat de la capacitat de càrrega útil de el vehicle o ocupar la meitat del volum de càrrega útil de el vehicle.

m)  Els destinats a la fabricació i distribució de productes de neteja i higiene.

n)  Els de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, SA

o)  Els fúnebres.

o)  Els utilitzats per les empreses de seguretat privada per a la prestació de serveis de transport de seguretat, de resposta davant alarmes, de ronda o vigilància discontínua, i aquells que sigui necessari utilitzar per a l'exercici de serveis de seguretat en garantia dels serveis essencials i el proveïment a la població.

p)  Altres vehicles que, no estant inclosos entre els anteriors, els agents encarregats de control i disciplina de l'trànsit considerin, en cada cas concret, que contribueixen a garantir el subministrament de béns o la prestació de serveis essencials per a la població"

Aquest darrer punt haurà de ser desenvolupat, perquè encara no se cita res de la telefonia, l'aigua, el gas o l'electricitat.