L'eurogrup ha aprovat in extremis, com una solució de compromís entre els països del Nord i del Sud, un fons de 500.000 milions euros per donar resposta a la crisi econòmica del coronavirus.

Els diners aniran destinats a línies de liquiditat per als Estats a través del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (240.000 milions), les empreses mitjançant el Banc Europeu d'Inversions (200.000 milions), i per evitar acomiadaments massius (100.000 milions), usant el Sure, un mecanisme proposat la setmana passada per la Comissió Europea.

No ha prosperat en canvi la petició espanyola i italiana dels coronabonus, que han topat amb la negativa d'Alemanya, Holanda i Àustria, i els països nòrdics.

A la trobada hi han participat els ministres d'Economia i Finances de la UE, que han deixat per més endavant definir precisament un fons per a la reconstrucció, sobre el quan no hi ha cap mena d'acord sobre la quantitat, com es pagarà i el disseny.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat