El Ministeri de Sanitat ja té enllestit un estudi estadístic per saber el percentatge de població immunitzada al coronavirus. Segons ha anunciat el ministre Salvador Illa, començarà la setmana que ve, i s’allargarà durant tres setmanes. Es farà a partir d’una mostra aleatòria d’unes 60.000 persones, a les quals es realitzarà el test de seroprevalença per la malaltia. L'objectiu és tenir un mapa global de la pandèmia a Espanya, per analitzar el desescalament. Conclourà pràcticament com la segona pròrroga de l’estat d’alarma.

En l’estudi hi treballen l'Institut de Salut Carlos III i l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que elaboraran una mostra representativa de tot l'Estat. La prova es realitzarà a unes 60.000 persones d’unes 30.000 famílies. L'objectiu és conéixer el percentatge de persones que ja haurien passat el coronavirus, i així poder estudiar el desconfinament. 

En aquest sentit, des de Sanitat no descarten que el desescalament de les mesures de confinament es puguin aplicar de manera diferent en funció del territori i de la seva afectació per la pandèmia. “Una de les valoracions que s’està fent és si s’ha de fer a la vegada o de manera escalonada”, ha explicat la doctora María José Sierra aquest migdia des de La Moncloa. Pel que fa a aquestes mesures de "transició", ha admès que hi ha encara diverses opcions damunt la taula. “Encara no tenim les respostes consolidades”, ha conclòs.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món