El portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, ha justificat aquest dimarts tant les cassolades dels últims dies com l'escarni que van patir el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, i la ministra Irene Montero davant de casa seva. A més, ha negat que aquestes protestes generin crispació i que estiguin liderades pel seu partit, encara que ha admès que ell i altres membres de Vox hi participen.

Espinosa, que ha reconegut en una entrevista per a TVE la seva presència en les protestes des de fa tres dies, ha recalcat que els ciutadans estan "farts" del govern espanyol i protesten amb cassolades "espontànies". Segons el dirigent de Vox, "el futur d'Espanya està molt negre" i que els ciutadans protesten contra el govern perquè és incapaç de solucionar la crisi econòmica i sanitària i per coartar drets fonamentals.

Ampliació de l'estat d'alarma

Per aquests mateixos motius, Espinosa ha justificat el no de Vox a la nova pròrroga de l'estat d'alarma que es vota aquest dimecres. "No ens podem refiar d'un govern que utilitza l'estat d'alarma com un estat d'excepció encobert", ha subratllat Espinosa, que ha insistit que "sota cap circumstància" poden donar suport a un executiu "com aquest" que aprofita "la por que ha generat per prolongar l'estat d'alarma".

Preguntat per la situació política a la Comunitat de Madrid, ha assegurat que la relació entre el líder de Vox, Santiago Abascal, i la presidenta madrilenya, la popular Isabel Díaz Ayuso, és "molt normal i molt fluida" i es manté dins del firmat en l'acord d'investidura.

Ha atribuït la "incertesa" política al fet que "hi ha un soci el qual tothom sap que no és de fiar" i que "ara necessita una certa exposició mediàtica" i "donar algun titular". Ha responsabilitzat així sense esmentar-ho Ciutadans, soci de govern del PP, de generar "certa inestabilitat" en la Comunitat.