Contenir el virus i evitar que l'economia s'enfonsi. És la complexa equació que, com la resta del món, ha de resoldre el govern Sánchez. El mateix dia que l'atur ha assolit xifres de rècord, el comunicat diari sobre l'evolució del coronavirus a Espanya constata un nou repunt en la mortalitat, que malgrat tot es manté en les cotes més baixes des de l'inici de la pandèmia. En les últimes 24 hores han mort 185 persones amb Covid-19. En total són ja 25.613. El comitè d'experts de la Moncloa valora positivament l'evolució de l'epidèmia tot i que admet que encara "hi ha risc de rebrot". 

Per primera vegada des del 25 d'abril, el ministeri de Sanitat ha facilitat les xifres acumulades dels casos positius detectats fins ara. Són 250.561. Al llarg dels últims deu dies s'havia optat per informar només d'aquells contagiats diagnosticats a través d'un test PCR, que confirma la presència del virus en el malalt en el moment que es fa la prova. En canvi, no es comunicaven quantes persones havien donat positiu en els test d'anticossos. Dels 250.561, n'hi ha 219.329 actius. 

En paral·lel, la xifra de les persones que han superat la Covid-19 gairebé multiplica per cinc el nombre de víctimes mortals. Des de l'arribada de la pandèmia a Espanya, han rebut l'alta 123.486 malalts.

La meitat de nous contagis, a Catalunya

Segons la taula del ministeri, la meitat dels nous contagis detectats en les últimes 24 hores han estat a Catalunya, 405 de 867. Des del ministeri reconeixen que no és fàcil obtenir les dades reals de l'estat de la situació. El coordinador d'Alertes i Emergències Sanitàries ha explicat que creu que té a veure amb "un retard" en la notificació de casos i s'ha mostrat confiat que "les dades a Catalunya aniran millorant molt més ràpid". 

Les dades conegudes avui arriben hores abans de la celebració d'un ple decisiu al Congrés dels Diputats. El comandament únic de la gestió de l'emergència sanitària, en mans exclusives de Pedro Sánchez des del passat 14 de març, penja d'un fil. Els que fins ara havien salvat les pròrrogues de l'estat d'alarma proposades per la Moncloa -PP i ERC- li estan girant l'esquena i Cs pot ser l'única alternativa