Des de divendres passat, la Cerdanya acumula tres dies seguits amb zero pacients ingressats per coronavirus al seu hospital. Una dada que la situa com la sisena comarca de Catalunya amb menys casos positius, la primera amb una xifra menor de contagis és la Terra Alta. Les dades de la Cerdanya exclouen els pacients de l'Alta Cerdanya i el Capcir i, en total, les xifres de persones que se'ls ha detectat la covid-19 és menor a la cinquantena.

Des de l'inici de la pandèmia, l'Hospital de Cerdanya ha registrat 48 positius, dels quals 35 han acabat hospitalitzats i només s'ha registrat una mort. La desescalada a Catalunya es reflexa en comarques com aquesta malgrat que els responsables dels centres demanen no abaixar la guàrdia i que la població no es relaxi amb les noves mesures per alleugerir el confinament.

Una de les mesures d'aquest èxit va ser tallar els accessos a persones que tenien una segona residència i volien passar la pandèmia a la Cerdanya. D'altra banda, la denúncia pública i l'alerta que va enviar la mateixa direcció sanitària de la comarca a principis d'abril, quan l'hospital va atendre un 20% més de població de fora. També les dues residències han marcat estrictes controls que han evitat una tragèdia a gran escala, es tracta de la Sant Roc de Bellver i la Fundació Hospital de Puigcerdà.