La Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) ha sol·licitat al govern espanyol que dicti una moratòria de les seves quotes del mes març a la Seguretat Social i estendre-la, a més, a tota obligació tributària i despeses associades a l'activitat de petits negocis per tal de poder afrontar la crisi del coronavirus.

En un comunicat, la Unió d'Autònoms considera "urgent" que l'Executiu adopti mesures que secundin i donin protecció als treballadors i treballadores per compte propi com dotar-los d'un marge per a "no acabar asfixiats i garantir la reactivació econòmica quan la pandèmia passi".

Per aquest motiu el primer que sol·liciten és que el Govern dicti una moratòria de la quota de març a la Seguretat Social i congelar aquest cobrament fins que s'hagin resolt les prestacions extraordinàries amb exoneració de quota. També estendre aquesta moratòria a tota obligació tributària i despeses associades a l'activitat de petits negocis: hipoteques de locals, subministraments bàsics, préstecs per a la inversió en maquinària, llicències o materials, així com suspendre els lloguers. A més de la injecció immediata de liquiditat, l'agilitació en la tramitació de la prestació extraordinària i els ERTO.

Finalment, exigeixen, així mateix, que des de l'àmbit de la Unió Europea s'acordi un marc de polítiques econòmiques expansives que enforteixin la resposta immediata i preparin la recuperació posterior amb garanties.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.