El líder de Vox, Santiago Abascal, ha demanat aquest dimarts al president Pedro Sánchez que dimiteixi i dissolgui la seva coalició amb Podemos per deixar pas a un "Govern d'Emergència Nacional" que gestioni la crisi del coronavirus mitjançant mesures acordades entre el PSOE, PP i el seu propi partit.

Així ho ha reclamat Abascal durant una roda de premsa telemàtica en la que ha defensat que el cap de l'Executiu ha de deixar el seu lloc de forma "immediata" per la seva "incapacitat" per fer front a la pandèmia.

En el seu compte de Twitter, el partit ha anat encara més lluny i ha reclamat una "alternativa política d'unitat" davant de la "gestió criminal" de la crisi que, afirmen, ha fet el Govern. En aquest sentit, Abascal ha arribat a demanar a Sánchez, però també al vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, que "se'n vagin a les seves cases, amb els seus advocats" i es preparin per "defensar-se davant dels tribunals"

El líder de Vox no ha aclarit qui hauria de presidir el govern d'emergència que reclama argumentant que això no seria el "més important". Només ha indicat que aquest nou Gabinet s'ha de crear mitjançant l'acord de PSOE, PP i Vox, que reuneixen 260 diputats, el 74% del Congrés, "i tenen la capacitat de donar una resposta majoritària".

L'Executiu que proposa Abascal hauria de comptar només amb quatre ministeris: Economia, Interior, Defensa i Sanitat i estar format per "persones capaces d'afrontar les amenaces que estan posant en risc la vida i economia dels espanyols" i que "no estiguin pensant en les pròximes eleccions".