Una comissió de la Fiscalia Anticorrupció ha pres declaració com a testimoni aquest dijous a l'antiga amant del rei emèrit, Corinna Zu Sayn-Wittgenstein. L'interrogatori s'ha produït després que sortissin a la llum enregistraments confiscats a l'excomissari José Manuel Villarejo, en els quals afirmava que el rei emèrit, Joan Carles I, havia cobrat part d'una comissió de 80 milions d'euros per intercedir en l'adjudicació de les obres de l'AVE a la Meca el 2011.

Corinna s'ha desvinculat dels acords per a la construcció de l'AVE a la Meca i ha traslladat al fiscal espanyol els "fets limitats" que coneix del cas a través de "tercers" segons un comunicat del seu advocat remès als mitjans.

Segons el seu advocat, Corinna "no va tenir cap participació en l'acord de l'AVE" i s'ha limitat a traslladar a les autoritats espanyoles "el que tercers li van dir", encara que "és evident que una investigació completa ha d'anar molt més enllà dels pocs fets que coneix ella".

"Les acusacions serioses en els mitjans sobre els negocis financers del rei emèrit han existit per dècades. Si hi ha alguna intenció real d'investigar adequadament l'acord de l'AVE i altres acusacions, és al final un assumpte del poder judicial espanyol i d'Espanya", afirma.

El lletrat de Corinna també ha avisat que "qualsevol intent de persones a Espanya que busquin utilitzar-la com a boc expiatori per restar-li importància a les seves pròpies accions indegudes s'enfrontarà a una resposta legal ràpida".