Antonio Martínez, l'home citat per la Policia Nacional per la seva possible relació amb la protesta de la passada Cap d'Any a prop de la seu del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz, ha reconegut aquest dimecres que va organitzar l'acte, però s'ha desmarcat de la pinyata de Pedro Sánchez, que els assistents a la manifestació van colpejar. Abans d'accedir a les dependències policials, on ha declarat en qualitat d'investigat no detingut, Martínez ha dit als periodistes que es va limitar a fer "un favor" a Revuelta, l'organització satèl·lit de Vox que va impulsar les primeres protestes a Ferraz en contra de les negociacions del president espanyol amb l'independentisme. Un cop davant les autoritats, ha admès que va organitzar la protesta, però ha afirmat que desconeix qui va fer i colpejar el ninot de Pedro Sánchez, ja que no va assistir a la concentració ultra, segons informa EFE a partir de fonts policials. La policia ara remetrà l'atestat al jutjat i llavors s'analitzarà si cal dur a terme noves investigacions. 

La citació d'Antonio Martínez es va comunicar poc després que diversos càrrecs i ministres socialistes denunciessin que la protesta a Ferraz inclogués una pinyata del president. El PSOE va afirmar que estudiava presentar una denúncia per un possible delicte d'odi, que de moment no ha formalitzat. La citació havia de produir-se aquest dimarts, però finalment es va traslladar a aquest dimecres. 

Antonio Martínez, l'home que demanava donatius per la protesta a Ferraz

La delegació del govern espanyol a Madrid va informar que la protesta d'"el raïm a Ferraz" del passat 31 de desembre havia estat comunicada per un particular, ja que no constava cap vinculació amb cap entitat o plataforma. Tanmateix, Revuelta va publicitar la convocatòria a través de les xarxes socials, i va demanar fer "un donatiu per ajudar a l'organització de l'esdeveniment".

El nom d'Antonio Martínez apareix en la web que s'enllaçava per la recaptació de fons per a la protesta, que tenia un objectiu de 10.000 euros. Martínez feia la recaptació en nom d'ASOMA España, i entre els motius per animar a fer donatius destacava "el fervor i l'energia" de Revuelta per "unificar ideals, convocar sense etiquetes i cohesionar al voltant d'un propòsit comú". Assegurava que la protesta a Ferraz era un "símbol d'esperança i unió" amb l'objectiu de poder "generar canvis significatius". Segons es recull a la web, la iniciativa finalment va recaptar més de 20.000 euros, tot i que en un missatge més recent Martínez informa que no es va poder desplegar tot el material adquirit amb les donacions, ja que "la Policia va parar quatre camions". 

La protesta de la nit de Cap d'Any va tenir com a protagonista un ninot que representava un home amb vestit i nas de Pinotxo al qual alguns dels participants, aclamats pels assistents, van penjar i van colpejar fins a trencar-lo. En un missatge compartit al compte de X de l'organització juvenil Revuelta, justifiquen així els fets: "Després de les campanades, dues manifestants van penjar una pinyata gegant del colpista Pedro Sánchez, que havia passat els habituals controls policials a les entrades a Ferraz, farcida de torrons per colpejar-la. Fi de la història".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!