Diversos dirigents convergents ja s'han posicionat a favor d'una de les tres opcions de nom que es votaran aquest diumenge en la darrera jornada del congrés fundacional de la nova CDC. I la opció que de moment agrada més als nous convergents és Partit Demòcrata Català.

Així s'han expressat via Twitter el conseller de Cultura, Santi Vila, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. "Partit Demòcrata Català m'agrada! És progressista i d'inspiració liberal", ha dit Vila. "Jo dels tres Partit Demòcrata Català sens dubte", ha remarcat Bel. L'últim en apostar per aquesta opció ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Ho ha fet també en una piulada.

 

 

El líder de sector liberal, Marc Guerrero, també aposta per aquesta alternativa perquè és una denominació "europeista i progressista d'inspiració liberal". També ha confirmat la seva preferència el socialdemòcrata Carles Campuzano, número dos de CDC al Congrés.

No obstant, el fet que alguns dirigents s'hagin posicionat públicament ha aixecat polseguera a Twitter entre els dirigents de Demòcrates de Catalunya, companys de files a JxSí, però que han amenaçat de denunciar la nova Convergència si aquesta opció de nom és ferma, ja que segons el seu parer, entra en conflicte d’interessos amb el seu. De fet, l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, replicava Ferran Bel que el nom ja és seu.