Aquests dies, Amer —la localitat natal del president a l'exili, Carles Puigdemont— celebra la seva Festa Major. És habitual veure pancartes al municipi gironí mostrant un suport explícit al també eurodiputat des que va haver d'exiliar-se a Bèlgica. Enmig d'uns dies clau per les negociacions de la configuració de la Mesa del Congrés i per la investidura d'un president del govern espanyol, votacions on Junts per Catalunya jugarà un paper clau, diversos membres del Consell Seguim 1714 i dels Comitès de Defensa de la República (CDR) han volgut adreçar un rotund missatge a Pedro Sánchez amb una pancarta reivindicativa desplegada a un balcó de la plaça de la Vila d'Amer: "Sánchez C. [Castejón, el segon cognom del secretari general del PSOE], truca a en Puigdemont".

La lona amb aquesta frase està situada just al damunt d'una altra pancarta de dimensions més grans, on apareix una imatge del president a l'exili amb el missatge "No surrender". La pancarta on insten Sánchez a posar-se en contacte amb Carles Puigdemont està penjada des de les onze del matí d'aquest dissabte i, aprofitant el marc de les festivitats del poble, no es tractaria de l'única acció que es farà per donar suport al també president del Consell de la República i per defensar la independència, segons ha pogut saber ElNacional.cat.

L'altre clam perquè Sánchez truqui a Puigdemont

Carles Puigdemont tindrà molt a dir en la decisió de Junts sobre una eventual investidura de Pedro Sánchez. El seu rol serà nuclear. En aquest sentit, són múltiples les veus que assenyalen que el PSOE i el mateix Sánchez haurien de contactar directament amb el president a l'exili si volen tenir una negociació seriosa. La pancarta d'aquest dissabte desplegada a Amer se suma, per exemple, al moment que es va viure a la festa major de Salt fa més de dues setmanes. Durant el concert de Buhos, centenars dels assistents van cridar espontàniament: "Sánchez, mamón, truca a Puigdemont!". El mateix grup de rock difonia a les seves xarxes socials un vídeo amb l'instant en què es produïa aquesta escena: "Girona és una altra lliga", escrivien.

D'altra banda, el dia que va arrencar la campanya de les eleccions generals, el passat 7 de juliol, el passeig de la Castellana de Madrid es va despertar amb una pancarta on apareixia la cara de Puigdemont. En un pont, prop de la Porta d'Europa, s'hi podia llegir a la lona: "Persistim i guanyarem". Els encarregats de fer aquesta acció va ser la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). La seva secretària general, Ariadna Urroz, assenyalava a les xarxes socials: "A Madrid i on faci falta, sempre al teu costat, president".