El Consell per la República, la institució amb seu a Waterloo, ha organitzat el primer cicle d'Artistes per la Llibertat, que emetrà 27 espectacles en directe via streaming, des de l1 de juny i fins al 21 del mateix mes. 

La iniciativa, que es pot veure a la web Artistes per la Llibertat, permetrà seguir els concerts i recitals pel preu simbòlic de 3 euros (2 si ets adherit al Consell per la República). Cada dia hi haurà una emissió i els cap de setmana seran dues. I n'hi haurà per tots els gustos i edats, amb una programació en la qual ha participat el conseller Lluís Puig.

L'organització pagarà 300 euros a cada artista per ajudar-lo en aquests moments que no hi ha concerts ni teatres oberts a causa del coronavirus. També hi haurà la possibilitat d'abonar-se a tot el cicle per 50 euros (40 si ets membre del Consell).

Consell República

Entre els artistes previstos hi ha Sicus Carbonell i Junior de Sabor de Gràcia, Santi Arisa i Agnès Miralbell, Pep Poblet, Pau Alabajos, Pepet i Marieta, Imma Colomer i Fina Rius, La Minimíssima, Silvia Siles, Guillem Anguera, Montse Castellà, Guillem Bosch, Ju, Dàlia Aguillon, Alba Sesé, Esperanceta de Casa Gassia, Xavier Baró, Ramon Soler Fornt, Rah-mon Roma, Xeic, Ferran Talarn, Xevi Font, Pere Romaní, El petit, The Re-fugees, Elisa Jorba, Mariona Segarra i The Feliuettes.

Els més de 200 consells locals del Consell de la República han participat en l'organització del cicle.