El Consell de la República ha proposat fer objecció fiscal pagant una part dels impostos al Fons Republicà d’Acció Solidària (FRAS) de la mateixa institució, cosa que al seu entendre no és cap delicte perquè es comunica a l'Agència Tributària com a objecció fiscal a la monarquia. En concret, proposen presentar una instància a l'Agència Tributària fent constar el número de referència de la declaració de la renda i adjuntant el comprovant de l’ingrés que s'ha fet al FRAS. Els promotors de la iniciativa proposen objectar 17,14 euros, recordant el 1714, i declarar-ho a l'Agència Tributària, però no rebutgen quantitats més elevades.

El FRAS és una eina de recaptació de fons per a poder oferir cobertura jurídica i suport a les víctimes de la repressió, com ara activistes, artistes, escoles i mestres en la protecció del català, sindicats o exiliats. A més, precisen que és un fons que té per finalitat finançar tots aquells projectes destinats a avançar cap a la construcció de la República Catalana d'acord amb el pla de govern del Consell de la República.

A diferència d'altres campanyes d'aquesta mena, aquesta no consisteix a pagar els impostos a la Generalitat en comptes de l'Agència Tributària, per tal que després el govern català els traspassi a l'executiu espanyol, sinó de pagar una quantitat al fons del Consell de la República amb el concepte que és una objecció per la monarquia. Tant el vídeo com la pàgina web que s'ha posat en marxa per a aquesta campanya esgrimeixen les propostes exposades el 1849 a La desobediència civil per Henry D. Thoreau: "Si 1000 persones deixen de pagar els seus impostos, tal mesura no és ni violenta ni cruel, mentre que si els paguen, permeten a l'Estat cometre actes de violència i vessar la sang dels innocents. Aquesta és la definició d'una revolució pacífica".

Els impulsors accepten que amb aquesta campanya s'assumeix "un petit risc" atès que Hisenda pot acabar reclamant la quantitat objectada més els interessos. Però si la quantitat és de 17,14 euros no serà una quantia elevada, i no és segur que la reclamin. Al seu entendre, no és en cap cas un procediment il·legal, sinó alegal, i pot tenir un fort impacte si molta gent ho practica.

El FRAS es va posar en marxa durant l'epidèmia de la covid, per comprar i elaborar mascaretes, en un moment que les institucions catalanes no en trobaven al mercat i als canals oficials.