El Consell de la República ha estrenat la seva xarxa diplomàtica amb la inauguració d'una oficina a Alemanya, concretament a Frankfurt, la capital econòmica del país. A l'acte hi ha assistit el president a l'exili, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Consell, Toni Comín, a més del delegat a Alemanya, Axel Schönberger. Puigdemont ha declarat durant la inauguració, que la nova delegació forma part de la xarxa diplomàtica del Consell, i l'ha definit com una institució republicana "que actuarà on el govern de Catalunya, amb competències cada cop més minvades, no pot perquè seria perseguit". El president, que ha remarcat que en la delegació hi ha "zero euros públics" i tot ha estat esforç del voluntariat, ha insistit que "la independència es fa fent-la".

Segons Puigdemont, si el govern català hagués fet com la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, i hagués explicat els detalls de com materialitzaria la independència com ha fet recentment, "aniria a la presó". I també serien perseguits els delegats del govern pel mateix motiu. Per això ha remarcat la importància d'una delegació republicana a Alemanya, que treballi "sense complexos", a la qual en seguiran d'altres. "No cal dir la importància que té Alemanya, amb la seva tradició en el dret. I amb una opinió pública molt exigent", ha afegit.

El Consell de la República té actualment 9 delegacions en funcionament, però la d'Alemanya és la primera que disposa d'una oficina. Les altres només tenen un delegat, encara que això no ha impedit que posin en marxa activitats, com el col·loqui organitzat per la delegació de Mèxic el 12 d'octubre a favor que Espanya demani disculpes per la colonització de l'Amèrica Llatina.

Comín ha volgut reconèixer i agrair al delegat alemany, Axel Schönberger, l'“eficàcia, ambició i compromís”. “El front internacional és imprescindible, bàsic. I el Consell necessita una xarxa diplomàtica pròpia”, ha dit. Al seu entendre, obrir aquesta delegació és molt important perquè “Alemanya és el país més influent dins de la Unió Europea i l'oficina era una prioritat absoluta”. Segons el vicepresident del Consell, a cada país els delegats tindran una línia d'actuació pròpia, d'acord amb la idiosincràsia del país. A Alemanya, es qüestionarà frontalment la Transició espanyola del 1978, i es remarcarà que l'independentisme català reivindica canals democràtics.

El Consell farà ara una nova tanda de nomenament de delegats, després dels 9 inicials, i estarà centrada en l'Amèrica Llatina. Actualment té delegats, a més d'Alemanya, a Dublín, Luxemburg, Londres, Tel-Aviv, Nova York, Los Angeles, Costa Rica i Nova Zelanda. Aquests són els actuals delegats:

delegats exteriors consell per la republica
Delegats exteriors del Consell de la República